OVERSTAPPEN OP HAYES BROTHERS

Overstappen op Hayes Brothers gaat heel soepel mits je de juiste stappen doorloopt. Er zijn verschillende manieren om over te stappen op een nieuwe brok. Deze manieren verschillen als je kijkt naar de brok die je nu voert en de brok waar je naar overstapt. Voor een optimale overgang raden wij je aan deze pagina en aanvullende artikelen goed te lezen. Zo ben jij samen met jouw viervoeter goed voorbereid op een soepele overstap.

Waar kun je tegenaan lopen?

Over de jaren heen hebben wij enorm veel baasjes gesproken én geholpen bij het overstappen. Waar kunnen jij en je hond tegenaan lopen?

Hoe moet ik overstappen naar Hayes Brothers?

Overstappen op Hayes Brothers gaat over het algemeen heel soepel. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt overstappen. Bij Hayes Brothers hebben we geperste en krokante (geëxtrudeerde) brokken. Kijk goed naar de brok waar je van overstapt en welke Hayes Brothers brok je gaat geven. De manieren voor de beste overstap verschilt namelijk:

 • Eén hele dag vers vlees voeren, de volgende dag volledig over op Hayes Brothers
  • Het overstappen naar Hayes Brothers is ook mogelijk middels vers vlees. Hierbij kun je jouw hond gedurende een dag vers vlees voeren. Na deze dag kun je direct de nieuwe brok geven zonder dit te mengen.
 • 'Cold-turkey', van de één op de andere dag direct overstappen (nodig als je overstapt van geëxtrudeerde naar geperste brokken of andersom)
  • Wij adviseren om jouw viervoeter in één keer over te zetten op onze voeding als je van geperste naar krokante brok gaat of andersom. Het is hierbij belangrijk dat je de twee niet met elkaar gaat mengen. Het kan voorkomen dat de ontlasting door de wisseling iets anders is dan normaal, dit is niet ernstig. Geef jouw hond de tijd om even te wennen. 

Volgens het volgende overstapschema als je van geperst naar geperst of krokant naar krokant gaat:

 • Stap 1:
  • 25% van Hayes Brothers en 75% van het oude hondenvoer. De hond kan hier gedurende twee dagen aan wennen. Daarna kun je het oude hondenvoer verder langzaam afbouwen.
 • Stap 2:
  • 50% van Hayes Brothers en 50% van het oude hondenvoer. Het is belangrijk dat je de hond ook hier weer twee of drie dagen aan laat wennen.
 • Stap 3:
  • 75% van Hayes Brothers en 25% van het oude hondenvoer. De hond is nu bijna helemaal over op het Hayes Brothers. Doe dit gedurende 2 dagen.
 • Stap 4:
  • 100% Hayes Brothers 0% van het oude hondenvoer. Nu is de hond volledig over op Hayes Brothers hondenvoer.

Zorg er dus voor dat je nog voldoende van het oude voer in huis hebt om een soepele overstap te realiseren.

Let op: wanneer je overstapt van een geëxtrudeerde (krokante) brok naar geperste brok of andersom, raden wij het af om over te stappen middels het overstapschema. Wanneer je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons

WAT BAASJES ZEGGEN OVER HAYES BROTHERS


Heleen

Voorheen gebruikte ik Farm Food maar ben op dit voer overgestapt vanweg de prijs. De brok ziet er hetzelfde uit en onze Berner eet ook deze brok met smaak op. Wel andere merken geprobeerd maar hij at z'n bak niet leeg. Hoe anders is het met dit voer! Wij blij en de hond blij! Zijn erg tevreden en ga zeker weer een nieuwe bestelling plaatsen.

28 juni 2019

Els De Strooper

Een voer dat goed verdragen wordt door mijn honden. Heb 1 mechelse herder die snel jeuk krijgt van voeding, bij deze heb ik haar nog niet zien krabben. Heb er ook minder van nodig dan van een ander voer, wat zeker een pluspunt is.

22 november 2019

Hans ter Borch

Wij hebben deze brokken bestelt, maar aan onze honden een labrador en jack-russel overgelaten of het een goede keuze is. Onze jack-russel is erg kieskeurig en haalde bij zijn tweede bakje brokken alle oude eruit en at alleen de nieuwe op. Dus de keuze is gemaakt. Tot de volgende bestelling.

30 juni 2019

Anja van Ruler

Mijn Mechelse herders zijn nog al kieskeurig met eten en dit voer vinden ze echt lekker, en hun conditie en ontlasting zijn beter ze hadden vaak last van diarree en nu niet meer. Gebruik dit nu een aantal weken en ben super tevreden, goed voer voor een goede betaalbare prijs.

11 oktober 2019

Ook overtuigd van Hayes Brothers?

Bestel direct in onze webshop
Of bel voor advies? Bel 085 130 4936