OVERSTAPPEN OP HAYES BROTHERS

Overstappen op Hayes Brothers gaat heel soepel mits je de juiste stappen doorloopt. Er zijn verschillende manieren om over te stappen op een nieuwe brok. Deze manieren verschillen als je kijkt naar de brok die je nu voert en de brok waar je naar overstapt. Voor een optimale overgang raden wij je aan deze pagina en aanvullende artikelen goed te lezen. Zo ben jij samen met jouw viervoeter goed voorbereid op een soepele overstap.

Waar kun je tegenaan lopen?

Over de jaren heen hebben wij enorm veel baasjes gesproken én geholpen bij het overstappen. Waar kunnen jij en je hond tegenaan lopen?

Hoe moet ik overstappen naar Hayes Brothers?

Overstappen op Hayes Brothers gaat over het algemeen heel soepel. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt overstappen. Bij Hayes Brothers hebben we geperste en krokante (geëxtrudeerde) brokken. Kijk goed naar de brok waar je van overstapt en welke Hayes Brothers brok je gaat geven. De manieren voor de beste overstap verschilt namelijk:

 • Eén hele dag vers vlees voeren, de volgende dag volledig over op Hayes Brothers
  • Het overstappen naar Hayes Brothers is ook mogelijk middels vers vlees. Hierbij kun je jouw hond gedurende een dag vers vlees voeren. Na deze dag kun je direct de nieuwe brok geven zonder dit te mengen.
 • 'Cold-turkey', van de één op de andere dag direct overstappen (nodig als je overstapt van geëxtrudeerde naar geperste brokken of andersom)
  • Wij adviseren om jouw viervoeter in één keer over te zetten op onze voeding als je van geperste naar krokante brok gaat of andersom. Het is hierbij belangrijk dat je de twee niet met elkaar gaat mengen. Het kan voorkomen dat de ontlasting door de wisseling iets anders is dan normaal, dit is niet ernstig. Geef jouw hond de tijd om even te wennen. 

Volgens het volgende overstapschema als je van geperst naar geperst of krokant naar krokant gaat:

 • Stap 1:
  • 25% van Hayes Brothers en 75% van het oude hondenvoer. De hond kan hier gedurende twee dagen aan wennen. Daarna kun je het oude hondenvoer verder langzaam afbouwen.
 • Stap 2:
  • 50% van Hayes Brothers en 50% van het oude hondenvoer. Het is belangrijk dat je de hond ook hier weer twee of drie dagen aan laat wennen.
 • Stap 3:
  • 75% van Hayes Brothers en 25% van het oude hondenvoer. De hond is nu bijna helemaal over op het Hayes Brothers. Doe dit gedurende 2 dagen.
 • Stap 4:
  • 100% Hayes Brothers 0% van het oude hondenvoer. Nu is de hond volledig over op Hayes Brothers hondenvoer.

Zorg er dus voor dat je nog voldoende van het oude voer in huis hebt om een soepele overstap te realiseren.

Let op: wanneer je overstapt van een geëxtrudeerde (krokante) brok naar geperste brok of andersom, raden wij het af om over te stappen middels het overstapschema. Wanneer je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons

WAT BAASJES ZEGGEN OVER HAYES BROTHERS


Kimberley

Mijn bordercollie is nogal kieskeurig als het om voer gaat. Dit voer heeft ze vanaf het eerste moment lekker gevonden. Om een beetje af te wisselen voeg ik soms schapen- of paardenvet toe. Haar ontlasting is ook een stuk beter geworden en ze hoeft minder vaak te poepen dan voorheen. Ik ben zeer tevreden en stap niet meer over!

Ellen

Mijn hond heeft erg last van allergieën en werd geattendeerd op jullie voer. Ik geef het hem nu zo'n 3 weken en woow ik kan alleen maar zeggen dat ik super super tevreden ben. Zijn allergieën zijn drastisch afgenomen en heb gewoon weer een hond wat lekker aan het genieten is en niet meer zoveel jeuk heeft. Een tevreden hond maar ook zeker een tevreden baas!!!

Andy

Voor het eerst voer van Hayes Brothers gekocht omdat onze american bully veel ontlasting had en stonk van het vorige voer dat hij kreeg. Hij verhaarde heel erg en zijn vacht was erg dof en liet schilfers af. Nu krijgt hij deze brok van HB... De stank is helemaal weg! En ontlasting is echt heel veel minder! En zijn vacht glimt enorm en verhaard maar een beetje! Niet alleen wij zijn er erg blij mee maar Jaxon is verzot op deze brokken! In combi met schapenvet en knoflook gaat hij zo wat door de deur heen om bij zijn voer te komen! Wij zijn verkocht! Goede prijs/kwaliteit verhouding!!!

Ook overtuigd van Hayes Brothers?

Bestel direct in onze webshop
Of bel voor advies? Bel 085 130 4936