Combinatie brokken en vers vlees

11 april 2023, door Jamie

Misschien overweeg je om jouw viervoeter vers vlees voor te schotelen. Liever wil je ook brokken blijven voeren, maar is dit mogelijk?

Vers vlees bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten, terwijl brokken voornamelijk koolhydraten en vezels bevatten. Deze voedingsstoffen vullen elkaar goed aan en maken het totaalpakket compleet tenslotte. Om te bepalen of het mengen van brokken en hondenworst geschikt is, hebben we onze voedingsdeskundige geraadpleegd vanwege de verschillende opvattingen en verteringsprocessen die hierbij betrokken zijn.

Voeren van een hondenworst: Hoe doe je dat? 

De vertering

De spijsvertering van brokken en worsten verloopt iets anders. Honden die vooral vers vlees eten hebben darmbacteriën die gespecialiseerd zijn in eiwitvertering, terwijl honden die voornamelijk brokken eten bacteriën hebben die koolhydraten en vezels verteren. Hier zijn een paar richtlijnen:

Worsten met Krokante Brokken

Als je krokante brokken voert, meng onze worsten dan niet tegelijkertijd met de brokken in dezelfde voerbak. Dit heeft te maken met de verschillende spijsverteringsprocessen. Je kunt de worsten wel geven, met minstens 8 uur tussen de brokken en de worst. Geef bijvoorbeeld 's ochtends de brokken en 's avonds (8 uur later) een stukje hondenworst.

Darmflora

Als je na enkele dagen brokken afwisselt met vlees en dit patroon blijft herhalen, raakt de darmflora uit balans. Darmbacteriën passen zich aan, maar als dit niet lukt, worden onverteerde voedselresten niet goed verwerkt. Dit kan leiden tot 'rotting' en het vrijkomen van schadelijke stoffen. Op de lange termijn kunnen hierdoor klachten ontstaan. Daarom is het beter om brokken met vlees te mengen of bijvoorbeeld 's ochtends brokken te geven en 's avonds vlees. Let op: hierbij gaat het om geperste brokken, niet om krokante brokken.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.

 

 

Worsten met Geperste Brokken

Als je geperste brokken voert, dan zijn onze worsten een perfecte match! Meng de worst gemakkelijk met de geperste brokken in één voerbak. De spijsvertering van onze gestoomde worst verloopt vergelijkbaar met die van geperste brokken, waardoor ze goed samengaan.

 

Nieuw Voer Blijft Spannend

Onze hondenworsten en brokken zijn dus een perfecte aanvulling op elkaar, maar wees voorzichtig bij het introduceren van nieuw voedsel. Elke hond is tenslotte uniek en het is moeilijk te voorspellen of veranderingen in het dieet goed zullen uitpakken. Als je geperste brokken en stukjes worst mengt, is het belangrijk om het voedingsadvies van zowel de brokken als de worst op te volgen.


De Juiste Combinatie

Is jouw viervoeter een alleseter? Dan kun je al onze hondenworsten combineren met onze geperste hondenbrokken. Elke worst en brok heeft zijn eigen voordelen. Hier zijn wat suggesties:

Hypoallergene Combinatie: Als je hond allergisch is voor een bepaald eiwit, houd dan het eiwit gelijk in zowel de brokken als de worst. 

Light Voeding Combinatie: Voor honden die moeten afvallen zijn onze Eend Worst Vers en Light/Senior hondenbrokken een goede combinatie vanwege het lagere vetgehalte.

Hayes Brothers heeft 6 varianten hondenworsten: Kip, Rund & Kip, Hert & Kip, Wilde Zwijn & Kip en de hypoallergene varianten eend en lam.

Bekijk ons assortiment hondenworsten

Heb je nog vragen over het combineren van brokken met vers vlees of worsten? Neem gerust contact op met onze voedingsdeskundige voor gratis advies.

Laat je hond genieten van deze heerlijke combinatie van brokken en worsten!

 

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.