Voedingssupplementen, goed voor jouw huisdier?

5 augustus 2022, door Jamie

De meeste viervoeters krijgen brokken als avondeten, af en toe een snack als beloning en een bot om op te kluiven. En tóch missen ze dan nog iets belangrijks voor een gebalanceerd voedingspatroon: vetten in de vorm van voedingssupplementen. Bij Hayes Brothers hebben we schapenvet-bites en -oliën. Hier lees je meer over supplementen voor huisdieren, want welk supplement past nou het beste bij jouw trouwe maatje?

Waarom is het goed om jouw hond of kat voedingssupplementen te geven?

Veel experts zijn ervan overtuigd dat de juiste supplementen voor huisdieren bijdragen aan hun gezondheid en vitaliteit. Zelfs als je hond of kat goede, gezonde voeding krijgt, is onder andere schapenvet van belang. Het is een natuurlijke manier om de gezondheid van je huisdier te ondersteunen: om tekorten aan bepaalde stoffen te voorkomen, op te lossen en andere voordelen met zich mee te brengen. En sommige viervoeters kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand — denk aan na een operatie — of bij problemen met de vacht. Hoe dan ook: ieder huisdier heeft een specifieke energiebehoefte, gerelateerd aan de eigen natuurlijke energie. De voornaamste bron van energie? Vetten. Zoals dus schapenvet of zalmolie, een voedingssupplement voor dieren. Hieronder lees je meer over de ingrediënten, producten en de gezondheidsvoordelen.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Schapenvet voor jouw hond of kat

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze twee zijn essentieel voor het gezichtsvermogen, versteviging en opbouw van botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maagdarmkanaal. Ze ondersteunen ook nog eens het immuunsysteem, wat betekent dat je je maatje daarmee beter beschermt tegen bacteriën en infecties. Kort gezegd helpt schapenvet voor een gezondere huid, sterkere botten, een betere gezondheid, een hogere weerstand, een betere darmflora en waar baasjes het 't vaakst voor geven: een glanzende vacht.

Supplementen voor huid & vacht

Heeft je maatje last van de huid of vacht? Dan is schapenvet als supplement voor je maatje eigenlijk een must. Schapenvet zorgt voor een gezonde huid, gaat haaruitval tegen en helpt een doffe vacht met zelfs kale, doffe of vale plekken herstellen. Met een glanzende vacht als resultaat.

Je koopt schapenvet als olie of als bites.

Probeer onze supplementen

Je hond of kat zalmolie geven

Zalmolie is visolie van hoge kwaliteit. De goede vetzuren hierin brengen positieve effecten voor je maatje met zich mee. Zowel mens als huisdier maken veel essentiële vetzuren niet aan, zoals omega 3-vetzuren. Het is de bedoeling dat je harige vriend dit via voeding binnenkrijgt en opneemt, maar dat lukt niet altijd. Veel voermerken stoppen wel omega 6-vetten in de brokken, maar omega 3 blijft achter. Zonde, want juist binnen de omega 3-vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) van groot belang voor een gezond lijf.

Omega 3: je huisdier heeft er baat bij

Omega 3 voor huisdieren helpt tegen huidirritaties en jeuk. Maar ook: het bevordert de hersenontwikkeling, de soepelheid en het zorgt voor meer vitaliteit. Zelfs zonder (vacht)problemen is het een goed idee je hond omega 3, of beter gezegd een gebalanceerde zalmolie, te geven. Vooral de oudere hond of kat en pups of kittens kunnen dit extraatje wel gebruiken. Omega 3 helpt jouw maatje de beste versie van zichzelf te zijn.

De voordelen van omega 3 voor je huisdier:

 • ondersteunt de gezondheid van het hart
 • stimuleert de gezondheid van het immuunsysteem
 • ondersteunt de gezondheid van huid en vacht
 • verbetert spiergroei en –kracht
 • heeft positieve invloed op de nieren
 • werkt ontstekingsremmend

Bij Hayes Brothers koop je pure zalmolie in vloeibare vorm, schapenvet met zalmolie als bites en een vloeibare combinatie van schapenvet met zalmolie.

Knoflook voor dieren in supplementen

'Is knoflook giftig?' is een vrij vaak gestelde vraag door liefdevolle baasjes. Een logische ook, want knoflook staat regelmatig in lijsten met giftige planten. Dit is gebaseerd op onjuiste of onvolledige informatie over dit ruikende bolletje. Geen paniek, want Nederlandse voedingsspecialisten bedachten een recept voor voedingssupplementen met knoflook dat je met een heel gerust hart aan je vriend op vier poten geeft.

Voordelen van knoflook voor de hond en kat

Maar waarom zou je je huisdier knoflook geven? Dit bolgewas kent fijne voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

 • Kan bloedklonters voorkomen en bloedvaten verbreden → Dit komt door de bloeddrukverlagende werking en positieve invloed op de bloedsomloop.
 • Verlaagt cholesterolopbouw → Knoflook kan het cholesterolgehalte in het bloed verlagen
 • Versterkt het immuunsysteem → Zorgt dat een betere, natuurlijke weerstand wordt opgebouwd
 • Bestrijdt infecties → Knoflook is een krachtig antibioticum.

Let op: ga niet zelf dokteren. Supplementen vervangen de dierenarts niet, dus ga altijd naar de praktijk als je twijfelt aan het welzijn van je huisdier.

Knoflook voor honden en katten tegen vlooien

Nóg een voordeel, naast alle gezondheidsvoordelen hierboven: knoflook kan ook helpen tegen vlooien en teken. Houd er wel rekening mee dat het een paar weken duurt voordat de knoflook zich in het huidvet van je dier ophoopt en dus vlooien en teken afstoot. Begin dus op tijd met het voeren van knoflook — ruim voordat het vlooien- en tekenseizoen begint.

Eerlijk is eerlijk: de werking van knoflook voor dieren tegen vlooien en teken is niet wetenschappelijk bewezen. Toch leert de ervaring dat knoflook effectief meehelpt tegen vlooien en teken. Mogelijke verklaringen: door de geur die vrijkomt via de huid van de hond óf doordat knoflook het immuunsysteem van je harige vriend versterkt. Parasieten zoeken namelijk bij voorkeur de zwaksten uit als doelwit.

Pas op met zelf (verse) knoflook geven, want dit kán gevaarlijk zijn. Vermijd in ieder geval knoflook uit een potje en overleg met onze klantenservice of je dierenarts als je twijfelt.

In onze webshop koop je schapenvet met knoflook in vloeibare vorm en bites met schapenvet en knoflook. Beide supplementen zijn veilig te geven.

Probeer knoflook supplementen

Kurkuma voor je hond of kat

In India gebruiken ze kurkuma al duizenden(!) jaren. Zij beschouwen het als een van de belangrijkste specerijen — en niet alleen vanwege de lekkere smaak. Kurkuma voor onze viervoeters brengt positieve effecten met zich mee als we kijken naar het welzijn. De gezondheidsvoordelen van kurkuma opgesomd, vind je hieronder.

 • Helpt ontstekingen te remmen → Kurkuma heeft een wetenschappelijk bewezen ontstekingsremmende werking, helpt onder andere dus goed bij artrose.
 • Beschermt tegen vrije radicalen en schade aan cellen → de werkzame stoffen, zoals curcumine,  zijn krachtige antioxidanten en beschermen je hond.
 • Ondersteunt de spijsvertering → Kan helpen bij het verlichten van symptomen gerelateerd aan de spijsvertering
 • Helpt het immuunsysteem → Kurkuma kan een positief effect hebben op chronische huidziekten en allergieën.

Wil je je hond of kat kurkuma geven? Onze bites met schapenvet en kurkuma voor honden zijn een goede beloning voor je dier.

Hennepzaadolie: huisdieren hebben er baat bij

Hennep is één van de oudste en misschien wel bekendste planten. Niet voor niets, want deze plant bevat goede eigenschappen en dat maakt 'm al eeuwenlang populair in heel veel culturen. Wat maakt dat hennepzaadolie honden en katten helpt bij hun welzijn? Een aantal voordelen.

 • Hennep bevat een ideale verhouding van omega 3- en omega 6-vetzuren → Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij het functioneren van het hart en vaatsysteem, de hersenen, de hormoonhuishouding en het afweersysteem.
 • Rijk aan eiwitten uit een plantaardige bron → Goed te verteren en belangrijk voor de spieropbouw
 • Bevat veel belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine B voor de energiehuishouding en vitamine E voor een goede hersenfunctie en stofwisseling.

Je koopt vloeibaar schapenvet met hennepzaadolie in onze webshop.

Hoe gebruik je supplementen?

Als eerste bekijk je bij welke supplementen jouw hond of kaat baat heeft. Dan hoef je alleen nog maar te weten hoe je de supplementen gebruikt. Dat verschilt per soort supplement en huisdier. Heb jij een maatje die met moeite de bak leeg eet of vindt-ie het eten wat droog of hard? Dan is een olie een erg goede optie. Je doet de olie over de brokken, waardoor je vriend er weer extra van smult!

Hoeveel olie geef je je dier dan?

De verpakking is zo ontworpen dat ieder pompje 2 ml olie geeft. In de tabel hieronder zie je de aanbevolen dosering. Als je wil, kan je deze hoeveelheid langzaam opbouwen. Let op: dit is niet geschikt voor de pups of kittens jonger dan 4 maanden.

Grootte Dagelijkse hoeveelheid
Kleine honden 2ml (1 pompje)
Middelgrote honden 6ml (3 pompjes)
Grote honden 10ml (5 pompjes)
Middelgrote katten 2ml (1 pompje)
Grote katten 4ml (2 pompjes)

Ga je liever voor een voedingssupplement dat tegelijkertijd een beloning in de vorm van een snackje is? Dan zijn onze bites een perfecte optie. Deze kleine hapjes schapenvet zijn een makkelijke manier om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Net alsof een kind met plezier de broccoli opeet! De bites zijn ook perfect om mee te nemen onderweg en zijn een fijne snelle snack.

Dosering van de voedingssupplementen in de vorm van bites

Voor de bites raden wij 1 blokje (bite) per 10 kg lichaamsgewicht — per dag. Bouw de eerste week op met een halve dosering. Let op: niet geschikt voor puppy's of kittens jonger dan 4 maanden. Hierna langzaam opbouwen naar het volwassen voedingsadvies met halve dosering.

Een overzicht van al onze voedingssupplementen vind je hier.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.