Welk voer voor gevoelige darmen

11 oktober 2022, netzp.blog.by Jamie

Voeding speelt vaak een rol bij maag- en darmproblemen bij onze lieve viervoeters. Helaas zullen er genoeg viervoeters rondlopen met pijn in hun buikje. Oorzaak? Meestal verteren ze hun voedsel niet goed.

Je herkent het misschien wel.. zit je net lekker te eten en opeens ruik je een vervelende geur. Wie de dader is? Die kijkt je natuurlijk onschuldig aan en zou wel eens buikpijn en stress kunnen ervaren…

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN MAAG- EN DARMPROBLEMEN?

De drie symptomen op een rijtje:

    • Winderigheid

Elk dier laat wel eens een scheetje, maar als dit regelmatig of zelfs dagelijks voorkomt is het een teken dat er iets niet helemaal lekker zit bij de vertering.

    • Diarree en/of zachte ontlasting

Het is belangrijk om regelmatig de ontlasting van jouw huisdier te controleren. Heeft jouw maatje zachte ontlasting of diarree? Hou het dan even goed in de gaten.

    • Braken

Moet jouw maatje vaak overgeven? Dan zit hij toch niet lekker in zijn vel, probeer te zien wanneer het voorkomt. Is het meteen na het eten? Na een wandeling of druk zijn?

ZELF OP ZOEK NAAR DE OORZAAK

De oorzaak is vaak met een beetje geduld en uitzoekwerk zelf te achterhalen en goed op te lossen. Want vaak is er toch verband met wat er in gaat, oftewel de voeding! Zo is het belangrijk om eerst te controleren of je de juiste voedingshoeveelheid geeft, weeg je het af of geef je het ‘op het oog’? De voedingshoeveelheid is meer van belang dan je zou denken. Geef je te weinig of te veel voer? Dan is de kans groot dat jouw maatje last krijgt van winderigheid en/of darmproblemen.

Geef jij jouw dier twee keer op de dag eten? Dan kan je jouw maatje helpen met de vertering door het geven van meerdere kleine porties (3 tot 4), sommige viervoeters hebben daar meer baat bij dan anderen.

Als laatst is het natuurlijk goed om te kijken naar de ingrediëntenlijst van jouw huidig voer. Is jouw viervoeter gevoelig voor kip? Dan zorg je er natuurlijk voor dat kip niet in de ingrediëntenlijst staat. Hetzelfde geldt voor rund of bijvoorbeeld tarwe. Let er ook op dat sommige viervoeters stinkende windjes krijgen van voeding met een te hoog eiwitgehalte.

WAT IS HET BESTE VOER VOOR GEVOELIGE DARMEN?

Heb je werkelijk geen idee wat de oorzaak is van die rommelende buik en kan jij de oplossing met de juiste brok niet vinden? Geen paniek. Er is genoeg dierenvoeding voor gevoelige maag en darmen. Speciaal voor deze viervoeters is de voeding licht verteerbaar en zijn er hypoallergene brokken.

Klachten kunnen uitblijven met het kiezen van de juiste voeding, dit wordt makkelijker gemaakt als bekend is welk bestanddeel voor een overgevoelige reactie zorgt en of je hond op dit moment genoeg vezels binnenkrijgt. Gaat het bijvoorbeeld om winderigheid, dan kan een vezelrijk dieet hierbij helpen.

Bij Hayes Brothers hebben we een standaard lijn, met vezelrijke brokken, of een premium lijn, met tarwe(gluten)vrije brokken en hogere kwaliteit eiwitbronnen. Wil je weten welke brok het beste bij jouw viervoeter past? Ga dan naar onze keuzehulp!

Naar de keuzehulp

PROBEER NU HAYES BROTHERS

Bij Hayes Brothers zijn wij overtuigd van ons voer. Als jouw viervoeter ons voer niet goed eet of onverhoopt toch een voedselovergevoeligheid blijkt te hebben voor één van de gebruikte ingrediënten, dan heb je recht op onze garantie. Tot 100 dagen na aankoop van je eerste zak Hayes Brothers ontvang je je geld terug.

Geloof je ons niet? Lees dan de reviews van baasjes die net zijn overgestapt op Kiyoh.

Heb je nog vragen aan de hand van dit advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail naar hallo@e.hayesbrothers.nl of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.