De voordelen van graanvrij hondenvoer en kattenvoer

16 mei 2023, door Jamie

Steeds meer huisdierbezitters kiezen voor graanvrij voer vanwege de voordelen. Het ondersteunt namelijk de spijsvertering, houdt een gezond gewicht in stand en vermindert allergische reacties. Als je wil weten waarom graanvrij voer het overwegen waard is, lees dan verder.

Wat is graanvrij voer?

Graanvrij is ontstaan uit het idee dat honden en katten vleeseters zijn en granen zijn daarom niet van belang. Maar ze hebben wel degelijk koolhydraten nodig en dit wordt meestal gehaald uit (ontsloten) granen. Bij graanvrij voer ontbreken granen zoals tarwe, maïs of rijst. Vaak worden er alternatieve ingrediënten gebruikt zoals (zoete) aardappelen of erwten. Eiwitten zoals vlees of vis worden toegevoegd voor de spierontwikkeling en het welzijn van je viervoeter.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Voordelen van graanvrij hondenvoer

Als je een gevoelig huisdier hebt, dan is graanvrij voer een uitkomst:

Verbeterde spijsvertering 
De spijsvertering bij gevoelige viervoeters kunnen granen minder goed verteren en dit kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem. Met graanvrij voer worden voedingsstoffen beter opgenomen.

Gezond gewicht 
Weinig koolhydraten en veel eiwitten houden de energie in balans van je maatje. Er wordt meer verbrand en spieren worden beter ontwikkeld.

Stralende huid
Een gevoelige viervoeter kan jeuk en huidproblemen ervaren als allergische reactie op granen. Met graanvrij voedsel zou deze reactie zomaar verleden tijd kunnen zijn.

Energie en fit
Voor graanvrij voer worden ingrediënten gebruikt die licht verteerbaar zijn en bovendien een uitstekende bron van energie vormen. 

Premium Lam en Aardappel hondenbrok

Hayes Brothers heeft een graanvrije variant waarbij aandacht is besteed aan de kwaliteit van deze ingrediënten. Om de huid, vacht en de spijsvertering te ondersteunen, een licht verteerbare, krokante lambrok verrijkt met zalmolie, diverse groenten, fruit en kruiden van de beste kwaliteit.

Bekijk ons graanvrij hondenvoer

Graanvrije kattenbrokken

Hayes Brothers heeft drie graanvrije varianten voor de kat: Exigent is een compleet graanvrije brok, extra smakelijk voor de kieskeurige miauwer. Indoor is de beste graanvrije brok met lagere energiebehoefte voor katten die altijd binnen zijn. De Light variant is geschikt voor katten met een klein beetje overgewicht. Alle varianten bevatten glucosamine en chondroïtine voor extra ondersteuning van de botten en gewrichten.

Bekijk ons graanvrij kattenvoer

Overstaptips

Wil je overschakelen naar graanvrij voer, raadpleeg dan eerst je dierenarts of dit voer geschikt is voor de specifieke behoeften van jouw maatje. Blijf je viervoeter observeren vanwege eventuele gedragsveranderingen. En tenslotte: geduld. Sommige huisdieren hebben tijd nodig om aan nieuw voer te wennen.

Neem contact op met onze klantenservice voor voedingsadvies en meer informatie.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.