GEVOGELTE

Het eerste ingrediënt in Hayes Brothers premium. Gevogelte bevat van nature eiwit en vet welke essentieel zijn voor honden. Vlees van gevogelte is rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het is een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast levert het vitamine B1 en B12.

VIS

Vis is van nature rijk aan omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmende en bloedverdunnende werking, waardoor ze het lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Eiwitten uit vis zijn makkelijk te verteren voor honden. Ze bevatten een lage hoeveelheid verzadigde vetten en vrijwel geen suikers. Deze eigenschappen, samen met de ontstekingsremmende effecten van omega 3-vetzuren, maken vis een zeer goed dierlijk eiwit voor honden.

ERWT

De erwt heeft een uitgebalanceerde samenstelling als het gaat om vitaminen. Er zijn maar weinig andere groenten waarin de vitamines zo gelijkwaardig verdeeld zijn als in de erwt.

Er zit relatief het meeste vitamine K in. Daarnaast bevat de erwt vitamine C, maar ook vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11 en E worden in ruime hoeveelheden aangetroffen. Verder bevat het een grote verscheidenheid aan mineralen zoals kalium, fosfor, zink, magnesium, koper en ijzer. Ook het aminozuur tryptofaan kun je in de erwt vinden.

Erwt wordt toegevoegd aan HAYES BROTHERS hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage levert aan de algehele gezondheid van jouw hond.

GEVOGELTEVET

Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte. Vetten leveren essentiële vetzuren die voor jouw hond de voornaamste energiebron zijn. Het vetmetabolisme van de hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie.

OVERIGE INGREDIËNTEN

GLUCOSAMINE & CHONDROITINE

Glucosamine is een lichaamseigen stof die het aanmaken van kraakbeen en het soepel houden van gewrichten stimuleert. Verder dient glucosamine als aminozuur in het lichaam van je hond, dit helpt bij de aanmaak van eiwitten. Eiwitten heeft je hond nodig om goed te kunnen functioneren.

MAIS

Mais bevat onder andere luteïne en zeaxanthine. Dit zijn stoffen die goed zijn voor de ogen van de hond. In mais zit veel vitamine B1 en is mais een belangrijke bron van koolhydraten die door honden worden omgezet in glucose.  

LIJNZAAD

Lijnzaad is het zaad van vlas. Het zijn kleine zaadjes met een nootachtige smaak. De kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3-vetzuur die belangrijk is voor hart en bloedvaten. Daarnaast bevat lijnzaad onder andere vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Lijnzaad bevat polyfenolen. Polyfenolen zijn rijk aan antioxidanten. De vezels in lijnzaad zorgen er ook voor dat suikers minder snel worden opgenomen in het bloed van jouw hond.

RIJST

Rijst bevat koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen, zoals fosfor en kalium. De vezels in rijst zorgen voor een goede darmwerking en geven een verzadigd gevoel.

GERST

Gerst bevat vitaminen en mineralen zoals vitamine A, D en vitaminen uit het B-complex. De vezels in gerst hebben een gezonde werking. Door de vezels wordt voeding beter verteerd. Voedingstoffen worden door de combinatie met gerst effectiever opgenomen door het lichaam. Vezels voeren galzuren af waardoor de lever weer nieuwe zuren moet aanmaken.

JOHANNESBROOD

Johannesbrood is zeer vezelrijk en draagt hiermee bij aan een goede vertering van ons voer. Johannesbrood is rijk aan natuurlijke vitamine A, B6, B12, C en D.

BIERGIST

Biergist bevat B-vitamines, Chroom, IJzer, Koper, Magnesium, Calcium, Selenium, Fosfor, Zink, Kalium, Aminozuren (cysteïne, glycine, glutaminezuur) en Beta 1,3/1,6 –glucanen. Biergist draagt bij aan een gezonde vacht en huid van jouw hond. Ook levert biergist in het HAYES BROTHERS hondenvoer een bijdrage aan sterke en gezonde nagels.

BIETENPULP

Bietenpulp bestaat uit middelmatig-snelle-fermenteerbare vezels. Bietenpulp heeft als vezelbron, een positief effect heeft op de stabiliteit van de de ontlasting.

MINERALEN

Mineralen vervullen vele functies in het lichaam van jouw hond. Zo zijn calcium en fosfor belangrijk voor het skelet en het gebit en zijn natrium en kalium belangrijk voor het regelen van de juiste vochtbalans. Ook zijn mineralen nauw betrokken bij de stofwisseling. De verschillende soorten HAYES BROTHERS hondenvoer bevatten de juiste balans aan essentiële mineralen om jouw hond gezond en fit te houden.