Kattenvoer uit de supermarkt of toch niet?

13 juni 2023, door Jamie

Ooit afgevraagd wat eigenlijk in dat zakje kattenvoer zit? We hebben allemaal wel eens voer uit de supermarkt in ons winkelwagentje gegooid, maar is het echt de beste keuze voor onze harige viervoeter? Hoewel supermarktvoer misschien handig lijkt, is het verstandig om rekening te houden met de kwaliteit van het zakje voer. Let vooral op de voedingswaarde, verborgen toevoegingen en… kijk alvast rond voor een beter alternatief voor jouw geliefde maatje. 

Kattenvoer uit de supermarkt

Hoe fijn is het gemak om toch dat ene zakje kattenvoer mee te nemen als je in de supermarkt loopt? Wat je misschien niet weet, is dat kattenvoer uit de supermarkt een beperkte voedingswaarde kan bieden. Zo ontbreken veel voeders aan eersteklas eiwitten die je kat nodig heeft voor een optimale gezondheid. Het kan dus gebeuren dat je kat niet altijd de optimale voedingsstoffen binnen krijgt voor een uitgebalanceerd dieet. In dit voer wordt gebruik gemaakt van veel vulstoffen zoals granen en bijproducten. Bovendien kunnen verborgen toevoegingen aanwezig zijn die minder gunstig zijn voor de gezondheid van je kat. Twijfel je of je kat wel genoeg binnen krijgt of waarom zijn vacht zo dof is? Dan is het tijd om te onderzoeken of je kat toe is aan voeding van betere kwaliteit.

Waarom kattenvoer van hogere kwaliteit?

Wat is dan het alternatief voor supermarktvoer? Bij Hayes Brothers bieden we kattenvoer van betere kwaliteit dan het voer dat je in de supermarkt vindt:

 • Supermarktvoer biedt goedkopere bijproducten als eiwitbronnen, terwijl kwalitatief kattenvoer is samengesteld met hoogwaardige eiwitten zoals vlees. Eiwitten zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem en een gezonde spierontwikkeling.
 • Kattenvoer van hogere kwaliteit bevat een gebalanceerde mix van voedingsstoffen en natuurlijke ingrediënten zonder onnodige toevoegingen.

De keuze voor voer van hogere kwaliteit geeft jouw kat de voeding die hij verdient voor zijn algehele gezondheid.

Herken kattenvoer van hogere kwaliteit

Alles begint natuurlijk met het lezen en begrijpen van de etiketten. Bestudeer de ingrediëntenlijst goed. Zoek naar de voedingswaarde-informatie en krijg zo een beter beeld wat daadwerkelijk in het voer zit. 

 • Vermijd ingrediënten die je niet herkent en onnodige toevoegingen zoals kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Kijk goed naar de eiwitbronnen. Eersteklas kattenvoer heeft vlees, gevogelte of vis als eerste ingrediënt. Via deze hoogwaardige eiwitten krijgt de kat essentiële aminozuren binnen. 
 • Wil je voeding geven waarbij granen, vulstoffen of bijproducten de belangrijkste en eerste ingrediënten op de samenstelling zijn? Deze bieden vooral een mindere voedingswaarde. 

Daarnaast is het altijd goed om te zoeken naar voer dat specifiek is afgestemd op de behoeften van je kat, zoals voer voor kittens, volwassen katten of binnen- en buitenkatten. 

Onze alternatieve varianten

Het maken van bewuste keuzes bij het selecteren van kattenvoer van hogere kwaliteit is dus van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van je kat.

Bij Hayes Brothers vind je een goede brok van hogere kwaliteit binnen elk budget voor elke kat. Onze kattenbrokken zijn beschikbaar in 9 heerlijke varianten:

 1. Standaard kat
  Ben je op zoek naar een goedkopere kattenbrok van betere kwaliteit dan de supermarkt variant? Dan is onze Standaard kat de geschikte brok voor jouw viervoeter, mits hij geen allergieën heeft. Deze compleet krokante kattenbrok met rund is een goed verteerbare voeding tegen een lage prijs. 

 2. Kitten
  Kitten heeft de beste voedingsbehoefte voor een gezonde groei en ontwikkeling van jouw kitten. Goed voor de darmflora, zorgt voor een glanzende vacht en ondersteunt het immuunsysteem voor net een beetje extra weerstand voor je kleine viervoeter.

 3. Sensitive
  Sensitive zijn licht verteerbare brokken met rijst voor de gevoelige kat met onder andere gedroogde zalm en zalmolie.

 4. Exigent | Graanvrij
  Exigent zijn extra smakelijke brokken voor de kieskeurige kat die moeilijk eet. Deze compleet graanvrije kattenbrok bevat onder andere ook glucosamine en chondroïtine voor extra ondersteuning van de gewrichten en botten.

 5. Fit
  Fit zijn de perfecte brokken voor katten die soms lekker buiten zijn, maar ook heerlijk een dag binnen kunnen vertoeven. Deze katten hebben een gematigde energiebehoefte. Met onder andere gedroogde zalm en zalmolie om de vacht glanzend te houden.

 6. Indoor | Graanvrij
  Indoor is de beste graanvrije brok met lage energiebehoefte voor katten die altijd binnen zijn. Om onze binnenkatten gezond te houden bestaat de brok uit gedroogde kip, aardappel als koolhydraatbron en bevat het glucosamine en chondroïtine voor extra ondersteuning van de gewrichten.

 7. Outdoor
  Outdoor is complete kattenvoeding voor de kat die het liefst de hele dag buiten is. Zo houden we je kat in optimale conditie. En je kat krijgt alle benodigde voedingsstoffen binnen om gedurende de dag buiten de avonturier uit te hangen.

 8. Light | Graanvrij
  Light is uitermate geschikt voor katten met een klein beetje (of neiging tot) overgewicht om zo het ideale gewicht te behouden of te behalen. Met onder andere glucosamine en chondroïtine ter ondersteuning van de gewrichten van de (toch) iets te zware kat.

 9. Sterilised
  Sterilised is de perfecte brok voor katten met een lage energiebehoefte door sterilisatie/castratie. Deze brok is specifiek samengesteld om jouw gesteriliseerde kat zo optimaal mogelijk te ondersteunen voor een lang en gezond leven. De brokken bevat onder andere gedroogde zalm, zalmolie voor de huid en vacht en cranberries om de urinewegen gezond te houden.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten en bewuste keuzes te maken, zorg je ervoor dat je kat de beste voeding krijgt voor zijn algehele gezondheid.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.