Welk voer tegen verharing

14 mei 2024, door Jamie

Voor de zoveelste keer de stofzuiger pakken... eigenaren van viervoers zijn het inmiddels gewend. Haren vind je in elk hoekje en op elke kleding. Maar het kan voor jouw hond of kat ook vervelend zijn. Lees snel wat je kunt doen om de verharing van jouw huisdier te verminderen!

Elke dag met de stofzuiger het hele huis doorgaan, haren onder de bank, op de bank, in je kleding, misschien wel op het bed. Jouw trouwe viervoeter kan er niks aan doen, vooral in de rui-periode. Maar ook buiten de rui-periode kan het zijn dat jouw maatje zijn haren verliest, waar komt dit dan door en hoe kun je jouw viervoeter hierin helpen en ondersteunen?

DE OORZAKEN VAN EXTREEM HAARVERLIES

Stopt de verharing niet na de rui? Dan is er iets anders aan de hand en zit jouw maatje niet zo lekker in zijn vel. Het ene ras verhaart ook nog eens erger dan de ander en de leeftijd kan ook nog een rol meespelen. Maar wat zijn nog meer oorzaken van verharen bij jouw hond of kat? Waar moet je op letten?

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.

 

 

  • Is je maatje een binnen- of buitenhond- of kat? Een huisdier die vooral veel binnen leeft, verliest het hele jaar door een beetje haar. Net zoals bij mensen eigenlijk. Buitendieren verliezen veel haar tijdens de rui.
  • Krabt en likt jouw huisdier met regelmaat op bepaalde plekken van zijn huid? Een allergie kan jeuk en irritatie veroorzaken. Net als een parasietenplaag zoals mijt, vlooien en teken. Pas op dat-ie zichzelf niet kaal krabt en likt.
  • Op de huid kunnen diverse bacteriën en schimmels zich nestelen, waardoor haaruitval en kale plekken kunnen ontstaan.
  • Heb je gezien hoeveel je huisdier aan haar verliest op de tafel bij de dierenarts? Stress is ook een factor om rekening mee te houden.
  • Hormonale afwijkingen is een veelvoorkomende oorzaak. Bijvoorbeeld door een traagwerkende schildklier.
  • En tenslotte: een tekort aan bepaalde voedingsstoffen die bijdragen aan een mooie, gezonde, glanzende vacht.

KUN JE VERHARING BIJ HUISDIEREN VOORKOMEN?

Helemaal voorkomen is niet mogelijk, het verliezen van haar is immers een natuurlijk proces dat erbij hoort. Wel kun je jouw huisdier ondersteunen om een zo gezond mogelijke huid- en vachtconditie te behouden, wat bijdraagt aan vermindering van haarverlies.

  • Behandel je viervoeter op tijd tegen parasieten zoals vlooien en teken. 
  • Verzorg de vacht door borstelen of kammen, maar niet te vaak en zeker niet te hard. Nieuwe haren zouden uitgetrokken kunnen worden. Zo beschadig je de nieuwe vacht en worden weer nieuwe haren aangemaakt die je weer uitkamt.
  • Geef je hond de juiste voeding met voedingsstoffen die de huid en vacht ondersteunen. Omega 3 is van groot belang voor een gezonde vacht.

WELKE BROKKEN HELPEN TEGEN VERHAREN?

Omega 3 maakt een hond of kat niet zelf aan, waardoor hij afhankelijk is van het dieet om dit binnen te krijgen. Bij Hayes Brothers zorgen wij er daarom voor dat deze benodigde vetzuren zijn toegevoegd aan onze voeding en dat jouw viervoeter niks te kort komt! 

Naar de keuzehulp

Hiernaast hebben we nog overheerlijke supplementen in ons assortiment zitten om jouw viervoeter nét dat beetje extra ondersteuning te geven voor een gezonde en glanzende huid en vacht. 

WILD NORWEGIAN ZALMOLIE - VLOEIBAAR

Oliën zijn een lekkere en gezonde toevoeging bij elke maaltijd én ook nog eens makkelijk toe te voegen door het handige pompje op de fles. Zalmolie zorgt voor een glanzende vacht, gezonde huid en een verbeterde eetlust voor de kieskeurige huisdieren onder ons ;-).

Naar de zalmolie

SCHAPENVET MET ZALMOLIE - BITES

Geef je liever geen olie? Dan hebben we een schapenvet bonbon als gezonde beloning. Deze bites zitten boordevol omega-3 en -6 vetzuren, verbeteren de spijsvertering en ondersteunen de gewrichtsfuncties van jouw trouwe maatje.

Naar de zalmolie bites

Behoefte aan voedingsadvies? Bel ons gerust op 0851304936. Je krijgt bij ons ook garantie op jouw eerste zak: niet goed, geld terug.

Baasjes beoordelen ons met een 8,9 op Kiyoh en maar liefst 95% beveelt ons aan.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.