Vachtverzorging voor de kou

9 oktober 2023, door Jamie

De winter brengt een sfeer van gezelligheid, sneeuwpret en warme chocolademelk met zich mee, maar het is ook een tijd van uitdagingen voor onze trouwe viervoeters. Terwijl we ons hullen in dikke truien en winterjassen, hebben honden hun eigen manieren om zich aan te passen aan de koude temperaturen zoals bijvoorbeeld met hun vacht.

Hondenvachten

Onze viervoeters hebben verschillende soorten vachten, die elk hun eigen verzorgingsbehoeften hebben. De vacht van een hond speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en het beschermen van de huid.

Regelmatig borstelen helpt niet alleen bij het verminderen van rui, maar het houdt ook de vacht gezond en vrij van klitten. Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en helpt bij het verdelen van natuurlijke oliën voor een glanzende vacht.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.

 


Glanzende vacht

Hondensupplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de vachtverzorging van je hond. Ze kunnen helpen om de vacht gezond en glanzend te houden. Schapenvet is een veelgebruikt hondensupplement dat rijk is aan vitamine A en vitamine D. Deze vitamines versterken niet alleen het immuunsysteem van je hond, maar dragen ook bij aan een gezonde huid, verbeteren de kwaliteit van een doffe vacht en verminderen haaruitval. Daarnaast bevat zalmolie overvloedig omega-3, wat nog meer voordelen kan bieden. Als je meer wilt weten over de voordelen van supplementen, kun je onze blog 'Voedingssupplementen, goed voor jouw huisdier' raadplegen.

Probeer onze supplementen

Let op als je naar buiten gaat

Om je viervoeter warm te houden, zijn er binnen veel leuke activiteiten om je hond bezig te houden zoals puzzelspeelgoed en korte speelsessies. Ga je naar buiten, denk dan aan onderstaande punten:

  • Kleding - Overweeg het gebruik van een hondenjas of trui voor honden met korte of dunne vachten. Deze kledingstukken kunnen helpen om je hond warm te houden, vooral bij koude temperaturen.
  • Korte wandelingen - Maak je wandelingen korter in koud weer. Als het erg koud is, kunnen de pootjes van je hond bevriezen, dus let daarop.
  • Bescherm de pootjes - Overweeg het gebruik van hondenschoenen of het insmeren van de voetzooltjes met vaseline om ze te beschermen tegen uitdroging en bevriezing.
  • Vermijd pekel - Wees voorzichtig met wandelen op wegen waar pekel is gestrooid, want pekel kan de poten van je viervoeter irriteren en beschadigen. Na de wandeling, spoel de pootjes van je hond af met warm water om eventuele pekelresten te verwijderen.
  • Lichaamstaal - Let op de lichaamstaal van je hond. Als hij begint te rillen of ongemak vertoont, breng hem dan onmiddellijk naar binnen. Lees ook de blog ‘Signalen van een zieke viervoeter
  • Onderkoeling - Weet hoe je onderkoelingssymptomen moet herkennen, zoals trillen, verwarring of slechte reactie op prikkels. Als je vermoedt dat je hond onderkoeld is, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Onthoud dat de behoefte aan warmte varieert afhankelijk van het ras, de grootte en de leeftijd van je hond. Houd altijd rekening met de individuele behoeften van je viervoeteren zorg ervoor dat hij comfortabel en warm blijft tijdens de wintermaanden.

Geschreven door: Jamie

Heb je een vraag over dit onderwerp of over één van onze andere blogs? Stuur ons dan een mail of bel 085 130 4936. We helpen je graag verder.

 

 MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF 

Ontvang smakelijke aanbiedingen, tips en info voor je viervoeter in onze nieuwsbrief.